Cultuur in Roemenië

Etnografische musea

Nergens in Europa zijn er zoveel tradities bewaard gebleven als op het Roemeense platteland. Hoewel je er in principe niet voor naar een museum hoeft, bieden verschillende etnografische musea een mooi overzicht van de regionale cultuur en architectuur.


Museum van de Roemeense Boer - Boekarest
Het Museum van de Roemeense Boer (Muzeului Naţional al Ţăranului Român) is volgens sommige reisgidsen het mooiste museum van Boekarest. Het museum biedt een bijna volledig overzicht van het leven op het platteland, inclusief het religieus leven en de iconografie.

Openluchtmuseum Astra - Sibiu
In het omvangrijke openluchtmuseum van Sibiu (Complexul Naţional Muzeal ASTRA) zijn vrijwel alle typen historische boerderijen van Roemenië ondergebracht.

Etnografisch Museum van Transsylvanië - Cluj
Het Etnografisch Museum van Transsylvanië in Cluj (Muzeul Etnografic al Transilvanei) is een openluchtmuseum dat ook virtueel kan worden bezocht. Het museum neemt deel aan projecten om de historische cultuurlandschappen van Transsylvanië te inventariseren en te behouden.

Etnografisch Museum - Boedapest
Het Hongaars Museum voor Etnografie in Boedapest (Néprajzi Múzeum) besteedt ook veel aandacht aan de Hongaarse bevolkingsgroepen in Roemenië.